Het resultaat

RESULTATEN CULTUURVERANDERING

PROJECT: Verbeteren communicatie Stimag/Stekon
''We hebben Marcel gevraagd om een communicatieworkshop voor onze bedrijven te organiseren. We waren namelijk van mening dat de onderlinge samenwerking en communicatie tussen de medewerkers aanzienlijk kon worden verbeterd.
Na het intakegesprek kwam Marcel al snel tot de conclusie dat het dan wel eerst noodzakelijk is dat wij als management eerst onze leiderschapsstijl moesten aanpassen/omvormen. Middels een aantal zeer nuttige en concrete sessies is deze verandering ingezet en zien we de resultaten hiervan terug bij de medewerkers.
Een aantal voorbeelden:
- In plaats van acceptatie van gedrag om 'de goede lieve vrede te bewaren' zeggen we nu duidelijk welk gedrag wij onacceptabel vinden.
- We maken duidelijk wat we van onze medewerkers verwachten door te werken met doelen en deadlines.
- In plaats alles 'voorkauwen' wordt van de medewerkers nu meer initiatief en verantwoordelijkheid gevraagd
Bovenstaande vereist in veel gevallen een betere samenwerking en communicatie tussen de medewerkers onderling, en we zien dat dit ook daadwerkelijk verbetert.
Nadat wij als management zijn 'aangepakt' hebben ook de beoogde workshops plaatsgevonden. Hierin stonden onder andere herkennen van gedrag, communicatiestijlen en stellen van verwachtingen centraal. Al met al zien wij zowel bij onszelf als bij onze medewerkers positieve veranderingen en verbetering. Wij beseffen wel dat het belangrijk is om de medewerkers 'scherp' te houden. Alle medewerkers hebben een persoonlijk actieplan geschreven en d.m.v. frequente coaching zullen we ervoor zorgen dat communicatie en samenwerking verder verbeterd."
Stekon B.V. en Stimag B.V.

PROJECT: Veiligheid cultuur programma Croda Gouda
''Wat het cultuurtraject tot nu toe heeft opgeleverd: zichtbare en meetbare vooruitgang!  De medewerkers geven zelf in de surveys aan dat zij het gedrag van hun leidinggevenden zien veranderen, dat zij verbetering zien in de aanspreekcultuur en dat zij steeds beter begrijpen hoe zij zelf aan het veiligheidsverbeterprogramma kunnen bijdragen. 
Een bijzonder gemotiveerde groep van leidinggevenden: onze nieuwe produktieorganisatie gaat van start met leidinggevenden die via het cultuurtraject uitstekend op hun rol als leidinggevende zijn voorbereid. 
Het vertrouwen dat een management team van ‘hardcore techneuten’ niet alleen in technische verandering maar ook in cultuurverandering als leiders kan excelleren. 
Zes op maat gesneden modules die de leidinggevenden houvast bieden. 
Een aantal ‘non-believers’ die toch volledig mee gaan doen. Persoonlijke, heel daadkrachtige coaching werkt daar opvallend goed in. 
Voor mij persoonlijk: een veel sterkere band met de medewerkers. Ik was het contact toch meer kwijt dan ik mezelf wilde toegeven. De zorg voor veiligheid begint minder als een last te voelen en meer als een reden om veel met de medewerkers te praten.  Steeds meer leidinggevenden die, net als ikzelf, plezier krijgen in een goede balans van waarderen en confronteren.''
Hubert Legius, Site Director Croda Gouda

“Door Marcel met onze neus op de feiten gedrukt worden is confronterend maar waardevol. Ook zijn begeleiding in een traject van oké naar goed en naar beter is intensief maar levert heel veel op”
“Mijn collega’s bezig te zien met de realisatie wat gedrag doet en wat goed gedrag verbetert is heel mooi. Marcel begeleidt dit met enorm veel enthousiasme, positivisme en doorzettingsvermogen”
“Als organisatie zijn wij vorig jaar gestart met het gedragsverandertraject, gecoacht door Marcel. De combinatie van theorie, toepasselijke filmpjes en praktijkoefeningen past goed bij ons. Zo komen we steeds een stap verder. Dit is een langdurig traject, maar wij hebben wel de overtuiging dat dit gaat leiden tot een cultuurverandering en dat is waar we dit voor doen!”
“Marcel zijn top-down aanpak werkt echt. De meeste uitdaging zit echt aan de top. Als die “om” zijn, dan zie je dat de rest van de organisatie gaat mee bewegen.”
HR manager Croda Gouda

''Wat jij losmaakt in ons/mij…………….IS FANTASTISCH''
Shiftmanager Croda Gouda

RESULTATEN LEIDERSCHAPSONTWIKKELING

PROJECT: Leiderschapsontwikkeling QHSE Kloosterboer Vlissingen
“De 1-op-1 sessies met Marcel hebben mij effectiever gemaakt in het aanspreken van personen. Als beginnend veiligheidskundige kwam ik terecht in een uitdagende havenomgeving waarin de (veiligheids)cultuur zich kenmerkte door machogedrag, het wijzen van de vinger naar anderen en het afschuiven van functiegebonden verantwoordelijkheden. Dit gedrag kwam voor in alle lagen van het bedrijf, van MT tot uitzendkrachten. Marcel heeft mij daarop eigen gemaakt met het 'verbindend confronteren'. Dit klinkt abstract, maar is niets meer of minder dan het stellen van hele duidelijke verwachtingen met een gezamenlijk doel. Door het toepassen hiervan is mijn zelfvertrouwen en overtuiging tav aanspreken duidelijk verbeterd. Uit mijn comfortzone treden is een stuk simpeler gebleken door het gezamenlijke doel altijd voorop te stellen. Bij het toepassen in de praktijk heb ik Marcel benaderd met succes!
Het meest bijzondere hiervan vind ik dat Marcel ogenschijnlijk complexe zaken kan vertalen naar een simpele realiteit en de concrete tips na afloop van de sessie direct toepasbaar zijn!
QHSE Officer Kloosterboer Vlissingen

PROJECT: BlueLeadership Program Bologna, CulturalChange.com
"I was happy to have attended this training and to have received your feedback. I think you have an incerdible talento in understanding people's weakenesses and strengths, which make you ah amazing coach. And all the Roman crowd agrees with me!!! Thank you again. It makes a big difference."
Counsel Teamleader Legal Department, PM Italia

PROJECT: Leiderschapsprogramma Cornby Imperial Meat Products
''De sessies die ik met Marcel gehad heb, leken me op het eerste zicht wat overbodig. Ik stond er vrij sceptisch tegenover eerlijk gezegd.  Maar nadat hij ons een aantal tips en trics had aangeleerd en je deze ook effectief gaat gebruiken in de praktijk, merk je na enkele weken wel een verschil. Het vraagt een beetje oefening in het begin maar op den duur loopt het echt vanzelf.  Het heeft een postitieve invloed gehad op mijn manier van communiceren en werken. En dat heeft er dan weer voor gezorgd dat mijn team beter en productiever ging presteren.  Zowel op het werk als prive heb ik dagelijks heel wat aan de lessen.  Nogmaals bedankt Marcel!''
Sectieleider Cornby Imperial Meat Products

PROJECT: Leiderschapsprogramma Dacor Imperial Meat Products
''Toen ik hoorde dat ik deze opleiding ging krijgen stond ik daar afwachtend tegen op. Naargelang de gesprekken vorderden zag ik in dat het toch wel een verandering in mij opwekte. Na een tal van gesprekken keek ik en sprak ik op een andere manier, wat bedoel ik daarmee:
- Ik sprak meer op een nettere maar duidelijke manier
- Probeerde meer de collega’s te betrekken
- Volgde meer de juiste tijdstippen op die waren afgesproken terwijl ik daar vroeger niet echt naar omkeek
En het belangrijkste het gevoel dat we een nog beter team aan het worden waren, ook mijn manier van werken en denken proberen over te brengen naar mijn collega’s.''
Sectieleider Dacor Imperial Meat Products

''De leiderschap sessies heb ik vooral ervaren als een soort boost om toch telkens nieuwe zaken aan te pakken en ergens een focus op te hebben. Om de dingen niet op zijn beloop te laten. Voor mij was het telkens dat duwtje dat ik nodig had.  Het heeft er mij ook toe aangezet om toch wat meer directer te gaan communiceren zonder hierbij mijzelf of mijn leiderschapsstijl te moeten verliezen.''
Sectieleider Dacor Imperial Meat Products

PROJECT: Leiderschapsprogramma Amando Imperial Meat Products
"De belangrijkste punten die ik geleerd heb en ook aan vasthou zijn: het ouderschap loslaten, de mensen aan de lijn meer verantwoordelijkheid te geven, ze zelf naar oplossingen te laten meezoeken , en vooral de tijd nemen om eerst te luisteren wat ze zelf voorstellen. tijd maken als er een probleem is om te tonen hoe we dit samen oplossen. als ze vragen hebben geduldig luisteren en ze betrekken in de oplossing. tijd maken voor een korte babbel, gewoon een goede morgen wensen aan iedereen die ik tegenkom. word direct op gereageerd met een glimlach. ook let ik op mijn uitstraling, waarbij ik bedoel rondlopen met een glimlach. de positieve kant van dingen bekijken i.p.v. de negatieve kanten. de mensen ook gewoon melden als ze goed werk geleverd hebben. een duidelijke communicatie. deze punten heeft geleid naar een hoger kg/manuur en een mindere stressvolle omgeving op de werkvloer die ook voor ons minder stressvol is . en zoals je al gelezen hebt ik ook een woord veel minder gebruik. het woord maar probeer ik zo weinig mogelijk te gebruiken. al is het soms nog moeilijk. met dit alles probeer ik een goede sfeer , en ook een productieve omgeving stand te houden. de mensen aan de lijn trekken nu de nieuwe mee in alles, opleiding machine, Am ( reinigen lijn einde productie) en sommige zijn al veelde beter geworden en trekken daardoor de andere ook mee. K ortom, voor mij maakt deze dingen het werk gemakkelijker en heb ik nu meer tijd om andere belangrijke dingen te doen ( de mensen lossen veel zelf op, melden meer preventief vb assen die lawaai maken enz... maar blijven communiceren naar ons toe. omdat ze weten dat ze gesteund worden."
Sectieleider Amando Imperial Meat Products

''De sessies leiderschap hebben voor een frisse wind gezorgd. Door je input van buitenaf en het aanreiken van inzichten en technieken heb ik geleerd mensen meer te responsabiliseren en duidelijke verwachtingen te stellen, mensen meer te sturen en te controleren en hierop feedback te geven. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik rustiger ben en meer overzichtelijk te werk ga en meer bezig ben met de ontwikkeling van mensen. Het doet goed om eens een stap terug te zetten en te kijken naar mijn eigen werking. Zonder je sessies zou dat er niet van gekomen zijn.''
Sectieleider Amando Imperial Meat Products

PERSOONLIJKE COACHING


"I think you have an incerdible talento in understanding people's weakenesses and strengths, which make you ah amazing coach. And all the Roman crowd agrees with me!!! Thank you again. It makes a big difference."

''De gesprekken met jou waren echt top. Ik heb zo soms ingezien dat ik toch wel soms een andere manier moest gebruiken.''

''Gave sessie vond ik 't! moet wel zeggen dat je een wokkel in m'n kop hebt getrokken.........waarvoor ik dankbaar ben. Gaaf die openbaring! Moet wel zeggen dat de openbaring een beetje pijn deed. Gelukkig ben je geen zachte heel meester, die maken alleen maar stinkende wonden.''

Terug naar overzicht

INTERESSE? NEEM CONTACT OP
TEL. +31 (0) 646 90 2448

Klik hier